HostLogic Zrt. | SAP R/3 rendszerhez HR/bérszámfejtés törvényi követése

 

SAP HR modul támogatása

 

Cégünk ügyfélszolgálata az általánosan használt SAP modulokon felül SAP HR – bérszámfejtés támogatást is végez ügyfelei számára. 

Az SAP HR modul támogatási igénye alapvetően különbözik a hagyományos SAP moduloktól, tekintettel arra, hogy a rendszerben a sűrűn kiadott jogszabályi változásokat hónapról hónapra követni kell.
Ügyfeleink munkájának megkönnyítése érdekében a HR modul támogatására kidolgoztunk egy olyan egyedi konstrukciót, melynek révén ügyfeleink mentesülnek a változások költséges és nehézkes érvényre juttatásától, és az SAP ajánlásainak megfelelően működő rendszer számukra folyamatosan rendelkezésre áll. Az alábbi folyamatábra szemlélteti a SAP HR rendszeres törvényi követés kezelése támogatási folyamatot

Kattintson ide a teljes méretű kép megtekintéséhez

 

 

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy az SAP HR moduljának támogatása milyen lépésekből áll, milyen egyéb szolgáltatásink vehetők igénybe a munka megkönnyítéséhez, illetve bemutatjuk a részletes folyamatokat.

 

A HR modul támogatási igénye a következő két csoportba sorolható:
- Eseti alkalmazás támogatás
- HR modul törvényi követése (bérszámfejtés)

 

Eseti alkalmazás támogatás

A HR modullal kapcsolatos eseti ügyekben – felhasználói kérdés, oktatás, változás kérelem, probléma – HostLogic az egyéb moduloknál alkalmazott „normál” támogatási folyamat szerint jár. A támogatást mindazon ügyfelek igénybe vehetik, akik rendelkeznek SAP támogatási szerződéssel.

 

Törvényi követés

SAP feladatai
Az SAP HR moduljához havi rendszerességgel ad ki frissítő csomagot. A frissítő csomag tartalmazza a törvényi változások követését, és ezek rendszerbe illesztése teszi lehetővé a rendszer használhatóságát. A frissítő csomagnak minden hónapban be kell kerülnie a rendszerbe, amennyiben az adott törvényi változás a rendszer használóját érinti.
A csomag elkészültéről illetve elérhetőségéről az SAP minden HR modult használó ügyfelét illetve regisztrált felhasználóját e-mailben értesíti. A szükséges dokumentumok az SAP honlapjáról letölthetőek. A csomag tartalmazza nem csak az adott ország, hanem az adott régióhoz kapcsolódó módosításokat is.

Ezt a szolgáltatást az SAP a szoftverkövetési díjat megfizető ügyfelei számára külön térítés nélkül nyújtja.

 

HostLogic feladatai
A programcsomag letöltése után a következő tevékenységeket kell elvégezni ahhoz, hogy a módosítások a használt SAP szoftver rendszerbe bekerüljenek. Ezek a tevékenységek különböző szakértelmet kívánnak.
 

a) Szoftvercsomag technikai betöltése
A publikált szoftver csomagot technikailag be kell juttatni az SAP rendszerbe. Ezt a tevékenységet az SAP bázis technológiáját ismerő informatikai szakemberek tudják megtenni. HostLogic ezt a tevékenységet az SAP Üzemeltetési szerződéssel rendelkező ügyfelei számára külön díjazás nélkül végzi el.
 

b) Tanácsadói követő tevékenységek
A törvényi követés technikai betöltése után szükség van a funkcionális beállításokra is ahhoz, hogy a törvényi követést kezelő szoftvercsomag teljes körűen, az adott vállalatra megfelelően működjön. A funkcionális beállításokat az SAP HR modulját, illetve a törvényi, üzleti környezetet ismerő szakember, tanácsadó tudja elvégezni. HostLogic ezt a tevékenységet az SAP HR támogatási szerződés alapján végzi.

Újdonság: A felhasználói dokumentációk a HostLogic WEB oldaláról rendezett formában elérhetőek jogosultsággal rendelkező ügyfeleink számára.

 

Ha felkeltette érdeklődését SAP HR modul támogatási szolgáltatásunk, 

 

 

 

Referencia ügyfeleink véleménye:

Kőröstej Kft-nél 2009 év eleje óta alkalmazzuk a standard SAP bérszámfejtési modult, amellyel így teljessé vált a már korábban bevezetett SAP vállalatirányítási rendszerünk. A bevezetéstől azt vártuk, hogy a folyamatos létszámnövekedésünk dacára ne kelljen a humán adminisztrációban dolgozó kollégák számát növelni. Ezt a cél elértük. A bevezetett bérszámfejtési és TB ügyintézési funkciók mellett a szükséges mértékű személyügyi adminisztrációt is az SAP rendszerben végezzük, de semmilyen extra igényünk nincs a funkciókkal kapcsolatban. Egy költséghatékonyan üzemeltethető, egyszerű rendszert szerettünk volna, és ezt meg is kaptuk.
Ami a bevezetett rendszer támogatását illeti, nekünk természetesen mindig azonnali segítségre van szükségünk – ebben a HostLogic munkatársai a lehetőségekhez képest partnerek. Itt nem napokról beszélünk, hanem órákról. Nem kell, hogy nálunk valaki mélységében ismerje a rendszert, hanem elegendő a kérés pontos megfogalmazása, és megkapjuk a megoldást a HostLogic support kollégáktól, akik partnerek nem csak a technikai problémák, hanem a normál ügymenettől eltérő bérszámfejtési esetek lekezelésében is.
Azoknak, akik használják az SAP HR modult, és nem rendelkeznek olyan szakember gárdával, hogy ezt önerőből üzemeltessék, jó szívvel ajánlom a HostLogic support szolgáltatását.

 

Orosz József
Pénzügyi igazgató 
Kőröstej Kft.

 

         _______________________

 

 

A Lufthansa Technik Budapest Kft. indulása óta az SAP rendszer HR moduljait használja. A bérszámfejtésen kívül ebben adminisztráljuk a szakmai végzettségeket, műszakrendeket és a munkaidő adatokat is.
A HostLogic Kft SAP support munkatársai az SAP Hungary által havi rendszerességgel kiadott updatek élesítésében segítenek. HR szakértőik feladata a törvényi követés zökkenőmentes megvalósításának támogatása az SAP rendszerben, valamint a bérszámfejtéssel kapcsolatos technikai segítségnyújtás. Felhasználói igényeinket a HostLogic ticketing rendszere tartja nyilván. Tapasztalatunk szerint ezekre az igényekre, kérésekre gyorsan reagálnak, sőt, hónap végén részletes kimutatást is kapunk a bejelentett felhasználó kérésekről és az időráfordításokról.
Számunkra stabil partner a HostLogic, szívesen dolgozunk együtt velük.


Kendelényi János
Informatikai igazgató
Lufthansa Technik Budapest Kft.
 

Köszönjük érdeklődését! Kérjük, adja meg az alábbi információkat, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel!


A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges

Kérem töltse ki a szükséges mezőket!

Nem megfelelő e-mail cím!