HostLogic Zrt. | SAP Referenciáink

SAP csúcsfelhasználó lett a magyar ABO Csoport

Az ABO Csoport – kinőve régi vállalatirányítási rendszerét – az SAP megoldásait választotta üzleti folyamatainak korszerűsítésére. A beruházás révén az ABO az SAP egyik legjelentősebb magyarországi felhasználójává vált.

A magyar alapítású, több kelet-európai országban (Ukrajna, Románia, Szlovákia és Szerbia) is jelenlévő élelmiszeripari vállalat, az ABO Csoport a közelmúltban üzleti-termelési tevékenységeinek összehangolásához, a cégcsoport vállalatainak egységéhez új, korszerű vállalatirányítási rendszer bevezetéséről döntött. A holding a HostLogic SAP All-in-One alapú élelmiszeripari megoldását választotta. Az idén januárban sikeresen elindult rendszer kiemelkedően fontos része volt a HostLogic fejlesztésén alapuló felvásárlási és kapu modul is.
 

Az új informatikai háttér a cégcsoport számára olyan lehetőségeket is megnyitott, melyekre a korábbi informatikai rendszer mellett gondolni sem lehetett. Az értékesítés, az ügyfelek pontos szegmentációja, a munkafolyamatok gondos adminisztrációja, ellenőrizhetősége, a minden korábbinál precízebb anyag- és raktárgazdálkodás a cég piaci működését tovább javította, amely a partnerek és ügyfelek tevékenységére is kedvező hatással lesz.
 

A rendszerbevezetés elsődleges célja a magas fokú standardizálás és a hatékonyság növelése volt. A cég tagvállalatainak mindegyike saját munkarendet, egyedi hagyományokat vitt a cégcsoportba. Ezen társaságok most, hogy kiépült az SAP-rendszer, egységes struktúrában dolgozhatnak együtt.
Ez jelentette egyben a teljes beruházás legnagyobb kihívását is, nevezetesen a különböző hagyományokkal rendelkező, eltérő munkafolyamatokkal, adminisztrációs lépcsőkkel dolgozó tagvállalatok egységesítése, központi rendszerhez csatlakoztatása. A bevezetési munka fontos mozzanata volt elfogadtatni a tagvállalatok dolgozóival, a későbbi mintegy 200 felhasználóval a folyamatok egységesítését. Ennek ellenére a megvalósítás során sikerült nagymértékben megőrizni a koncepcióban elképzelt holding szintű közös template megoldást.
 

A mintegy 180 milliós beruházással kiépülő rendszer a legteljesebb Magyarországi SAP-bevezetések közé tartozik. A hagyományosnak mondható gazdálkodási, számlázási, beszerzési megoldások mellett a rendszer anyaggazdálkodási, termelés-kontrolling, HR menedzsment feladatokat is ellát, amihez még 2008 első felében adattárház és CRM funkciók társulnak. Komplett üzleti intelligencia kiépítéséről van tehát szó, mely a cég és leányvállalatai, illetve üzletágai (takarmány, malom, gabona, állattenyésztés) számára egyben a legjobb nemzetközi agráripari, vállalatvezetési gyakorlatokat is integrálja.
 

A teljes bevezetés elkészültével az élelmiszeripari vállalat nemcsak az egyik legjelentősebb magyarországi SAP-felhasználó, de az egyik legkorszerűbben működő szereplő is az európai élelmiszeripari piacokon. Az ABO Csoportnál az SAP-bevezetés tehát nem csak egységes, hatékonyabb folyamatokat és átjárható adminisztrációt biztosít a teljes szervezet számára, hanem gazdaságosabbá is tette a termelést.
 

2008. február 1.

vissza

 


 

RUGET Magyarország Kft.

 

 

"Rugalmas, professzionális, nemzetközi gyakorlattal rendelkező partnerre volt szükségünk, aki jártas az SAP üzemeltetés, az üzleti tanácsadás és a kivitelezés területén is. A HostLogic véleményem szerint vevő centrikus, megbízható partner, aki teljes körű szakmai szolgáltatást kínál, elfogadható áron. Mindenkinek ajánlom, aki korrekt partnert keres üzleti folyamatainak informatikai támogatására."

/Kendelényi János
informatikai igazgató

Lufthansa Technik Budapest Kft./

 

“A hoszting szolgáltatással elértünk némi költségmegtakarítást,
de az egyéb, nem számszerűsíthető
előnyök sokkal jelentősebbek.
Csökkent a kollégák túlzott leterheltsége, és számunkra
nagyon sokat jelent, hogy az adatainkat
maximális biztonságban tudhatjuk, valamint, hogy
nincsenek rendszerleállások miatti kiesések a termelésünkben.
Így nyugodtabbak vagyunk, mint ha
saját magunk csinálnánk az üzemeltetést."

/Muzsek András
vezérigazgató
Kabai Táp Zrt./

 

"A bevezetés alapjául egy Malajziában kidolgozott SAP sablon szolgált, amely nem tartalmazta a hazai számviteli törvénynek és kereskedelmi gyakorlatnak megfelelő beállításokat. Ehhez a testre szabási munkához szükségünk volt egy nagy gyakorlattal rendelkező magyar tanácsadó cégre. A HostLogic által biztosított konzultánsok szaktudása, tapasztalata kiemelkedő volt, ami lehetővé tette a zökkenőmentes éles indulást."

/Szaniszló Tamás
informatikai igazgató

FrieslandCampina Hungária Zrt./

 

"A Ferrero Magyarország Kft. egy megbízható, külső SAP hosting szolgáltatót választott SAP rendszere üzemeltetéséhez. Ezzel az volt a célja, hogy növelje saját eredményességét és rugalmasságát azáltal, hogy az SAP hosting témában nagy tapasztalattal rendelkező cég foglalkozik az SAP technológia és üzemeltetés kérdéseivel. Ennek köszönhetően a Ferrero munkatársainak értékes munkaideje szabadult fel, amelyet így a cég fő tevékenységére fordíthatnak."

 

/Stefano Brandinali
projekt menedzsment iroda igazgató
Ferrero csoport/

 

 

A Lekkerland a HostLogic-ot választotta SAP rendszerének üzemeltetéséhez

"Jelenlegi rendszerünk leválasztásához, illetve magyarországi működtetéséhez kerestünk tapasztalt informatikai tanácsadó céget. A kiválasztási folyamat végén a HostLogic Kft-re esett a választásunk, mert úgy éreztük, hogy a HostLogic részéről megkaptuk azt a maximális támogatottságot, amelyre egy olyan cégnek szüksége van, amely kevésbé járatos az informatika világában. A HostLogic rövid idő alatt felmérte igényeinket és teljes körű megoldást kínált SAP rendszerünk üzemeltetésére. A szolgáltatás magas színvonalához képest pedig olyan versenyképes ajánlatot kaptunk, melyet a mai gazdasági körülmények között nem lehetett figyelmen kívül hagyni."

/Haiman Ferenc
ügyvezető igazgató
Lekkerland Kft./

 

Köszönjük érdeklődését! Kérjük, adja meg az alábbi információkat, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel!


A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges

Kérem töltse ki a szükséges mezőket!

Nem megfelelő e-mail cím!